20 marca 2015 r. „Święto Wiosny” pod hasłem: JEDZMY ZDROWO I KOLOROWO
„Święto Wiosny” pod hasłem: JEDZMY ZDROWO I KOLOROWO
Założone cele:
- Integracja zespołu klasowego
- Uświadamianie uczniom konieczności wzmacniania organizmu po zimowym osłabieniu, zapobieganie awitaminozie
- Skorelowanie kolorów wiosny z kolorami warzyw i owoców zawierających witaminy
- Wdrażanie do zdrowego odżywiania się
- Pogłębianie wiedzy o witaminach i minerałach niezbędnych w zdrowym żywieniu
- Wdrażanie do higienicznego i estetycznego spożywania posiłków
Zajęcia w szkole rozpoczęły się pogadanką na temat zdrowego odżywiania się oraz wpływu odżywiania na wzrost i budowę organizmu. Zapoznano uczniów z tzw. piramidą żywieniową. Następnie wszystkie klasy wykonały wiosenne plakaty oraz kolorowe kanapki lub sałatki, mając na uwadze również ich estetyczne udekorowanie. Prezentacja prac uczniów, jak również degustacja kanapek i sałatek miał miejsce na szkolnej stołówce. Zapachy wiosenne czuć było w całej szkole, a także na zewnątrz. Nie oparła się również im Pani Wiosna , która zawitała do nas osobiście ;-). W tym dniu obowiązywał strój nawiązujący do kolorów rozpoczynającej się pory roku.
Nad całością czuwał opiekun SU – mgr Anna Kozaczek. Zapraszamy do galerii zdjęć
Za pomocą formularza w zakładce „Kontakt” zachęcamy Państwa do wyrażania opinii na temat uroczystości szkolnych oraz zamieszczania propozycji współpracy rodziców ze szkołą i wyrażania chęci uczestnictwa w podejmowaniu decyzji dotyczących życia szkoły.